KRSNA SLAVA postoji samo u srpskom pravoslavnom narodu a počiva na hiljadugodišnjem pamćenju krštenja prvih Srba.

U devetom veku prosvetiteljnim i propovedničkim radom Ćirila i Metodija poče se hrišćanstvo širiti među Slovene, pa i kod Srba, koji su Hristovu nauku propovedali na razumljivom slovenskom jeziku, a sastavili su i slovensku azbuku, nazvanu "ćirilicom". U vreme primanja hrišćanstva Srbi su živeli plemenskim životom. Svako pleme imalo je svog plemenskog boga kao zaštitinika plemena, kućne čeljadi i stoke. Uzimajući hrišćanstvo za veru, Srbi su uzimali za svedoka pred Bogom i jednog od svetitelja za zaštitnika svoga doma i zastupnika pred Gospodom.

Poznato je da se porodična slava nasleđuje s kolena na koleno, sa oca na sina, ali danas slavu žele da proslavljaju i ljudi koji nemaju tu tradiciju u svojoj porodici. Njima je omogućeno sami da biraju slavu koju žele da slave, ili im je sveštenik to savetovao.

Proslavljanje slave je takođe prilika da se okupi porodica, rođaci, susedi i prijatelji i svaki namernik Božiji koji tog dana dođe u domaćinov dom i na takav način se zajedno uspostavlja duhovna veza sa običajem.

U narodu postoji izreka "Ne daj Bože, da se ugasi slavska sveća jer je to onda znak da se gase porodice".

Naša želja je da na jedinstven, savremen i moderan način ponudimo proizvode koji će upotpuniti i dati primetan detalj slavlja koju domaćin slavi a pritom ostati u sećanju i onima kojima se namenjuje kao prigodan poklon.

Slavski nadstolnjak sa ikonom i šest salveta

materijal: saten

dimenzije: 100 × 100cm

Slavski nadstolnjak bez ikone i šest salveta

materijal: saten

dimenzije: 100 × 100cm

Slavski nadstolnjak i šest salveta

materijal: saten

dimenzije: 70 × 70cm

Slavski peškir

materijal: srpsko platno

dimenzije: 140 × 30cm

Peškir za slavski kolač

materijal: srpsko platno

dimenzije: